Oormicrofoons

Een oormicrofoon ofwel earband microfoon bestaat uit een oorhaak met daaraan geïntegreerde of gemonteerde microfoon voor spraak of zang. Een oorhaak microfoon zorgt ervoor dat de spreker zijn handen vrij heeft, en daarmee maximale bewegingsvrijheid geniet.

 

Ultralichte miniatuur electret oorband microfoon | Omnidirectioneel | Mini-XLR 3-Polig

 

Hyperliichte miniatuur oorband electret microfoon | Omnidirectioneel | 2.5 mm Jack plug | Mini-XLR adapters

 

Lichtgewicht electret oorband microfoon | Omnidirectioneel | Mini-XLR 4-Polig

Een oormicrofoon is ideaal voor een spreker tijdens presentaties, lezingen of bijvoorbeeld een trainingsles in de gym. Voor een gebruiker kan een handmicrofoon hinderlijk zijn, en dan bied een comfortabele oorbandmicrofoon uitkomst. De oorband kan worden ingeplugd op een geschikte draadloze zakzender.

Veelgestelde vragen

Waarop sluit ik een oormicrofoon aan?

De oorhaak met microfoon wordt aangesloten op de zakzender van een draadloze microfoonset.

Welke aansluiting heeft een oormicrofoon?

De oorhaak met microfoon kan voorzien zijn van een mini-XLR of minijack connector. De Mini-XLR van een oorband microfoon kan 4 polig of 3 polig zijn uitgevoerd, terwijl de Jack connector 2.5 mm of 3.5 mm kan zijn uitgevoerd.

Zijn er adapterpluggen voor de aansluiting van een oorhaak microfoon?

Wanneer een aansluiting niet overeenkomt van een gewenste oorband microfoon, bekijk dan de mogelijkheid van een adapterkabel zie de pagina accessoires. Bij de verschillende oorbandmicrofoons staan onder gerelateerde producten ook bijpassende adapterkabels vermeld.

Wat is een polar patern?

Het patroon van een microfoon bepaald hoe het geluid wordt opgepikt uit elke hoek en in welk mate, zodat voor elke toepassing van een opname de meest geschikte microfoon gekozen kan worden.

Wat is een cardioïde polar patern?

Een cardioïde microfoon is een unidirectionele microfoon. De gevoeligheid ligt namelijk aan de voorkant en is daarmee gericht op één kant. Rondom wordt de gevoeligheid steeds minder naar de achterzijde toe en dus aan de achterkant het minst gevoelig.

Wat is een Supercardioïde polar patern?

Bij een Supercardioïde microfoon is de gevoeligheid ook vanuit de voorkant gericht, en rondom naar de achterkant is deze nog minder dan de cardioïde. Echter aan de achterzijde wordt deze weer gevoeliger.

Wat is een omnidirectionele polar patern?

Bij een omnidirectionele microfoon ligt de gevoeligheid vanuit elke richting hetzelfde.


Microfoons, accessoires en PA audio