Ringleiding / dovenlus

Een ringleiding ookwel bekend als dovenlus is een veelgebruikte oplossing in onder meer kerken en theaters of voor thuis om spraak en muziek verstaanbaar te maken voor slechthorenden. We bieden ringleidingversterkers in verschillende vermogens, en eveneens ringleiding ontvangers voor de gebruikers.
 

Actieve ringleiding - inductie versterker

 

Inductieve ringleiding versterker | tot 750 m2

 

Inductie ontvanger voor ringleidingen

 

Grensvlak Microfoon | 6.3 mm Jack plug | Fantoomvoeding DC 9-48 V | 6 meter kabel

 

Inductie lus

Veelgestelde vragen

Wat is een ringleiding / dovenlus

Een ringleiding werkt middels inductie en wordt aangelegd in een lus bijvoorbeeld langs de muur of plafond.  Deze kabel-lus van ca 2.5 mm2 wordt aangesloten op de uitgang van een inductieversterker. Er ontstaat hiermee een magnetisch veld binnen de aangelegde lus, welke vervolgens weer kan worden opgepikt door een inductieontvanger.

Hoe werkt een ringleiding ontvanger

Een ringleiding ontvanger ofwel inductie-ontvanger zet het magnetisch opgewekte veld binnen de aangelegde lus wer om naar een audiosignaal zodat deze verstaanbaar wordt voor de gebruiker.

Voor welke gebruikers is een ringleiding geschikt?

Gebruikers met een inductieve ringleiding-ontvanger of gehoorapparaat (met T-spoel) kunnen het geluid oppikken binnen de aangelegde ringleiding en zich daarbinnen dan ook vrij bewegen. Het volume kan men zelf aanpassen op de het hoortoestel of de ringleiding-ontvanger.