Bij de keuze van een passende TV beugel dient er rekening te worden gehouden met de afmeting, gewicht en VESA van de Tv.

Afmeting

De Afmeting van een Tv scherm wordt altijd diagonaal gemeten en weergegeven in inches of centimeters. (1 inch is 2.54 cm). Vaak is de scherm-maat in het typenummer terug te vinden, bijvoorbeeld Samsung Tv model UE42F5500 (42 inch) of Philips 32PFL5500 (32 inch).

Gewicht

Het gewicht van de Tv verschilt per merk en model, met name Plasma schermen zijn erg zwaar t.o.v. een LED of LCD scherm. Het gewicht is vaak in de handleiding terug te vinden, en wordt weergegeven met en zonder de standaard/tafelvoet.

VESA

Een televisie met aan de achterzijde een ophang-mogelijkheid kent daarin een maatvoering, ook wel VESA genoemd. VESA kent verscheidene standaard maatvoeringen welke het eenvoudiger maakt om de juiste beugel te vinden.

Gewicht

Controleer ook altijd het gewicht van de Tv (zonder de voet) of deze binnen het maximale draaggewicht van de beugel valt.

Schermgrootte

Elke Tv kent een bepaalde schermmaat welke diagonaal wordt gemeten. bijv 140 cm ofwel 55 inch.

VESA

De afstand van de 4 boutgaten achterop de Tv kennen veelal een vaste maat (VESA standaard) zoals bijv. 400 x 300 mm, de VESA is dan 400 x 300.